Over ons

NIEUWSFLITS 9 december 2014
Onderstaand bericht is op 9 december 2014 door Stichting KBN i.o. verstuurd naar:
de Volkskrant, De Telegraaf, het AD, Trouw, het Parool, de NOS, RTL, Vara Kassa, avrotros Radar, KRO Brandpunt en Vara Zembla.

De “rashond”, de rashondenfokkerij en de mediaberichtgeving hieromtrent

Geachte heer, mevrouw,

Al geruime tijd wordt Nederland door de media onjuist geïnformeerd over de problematiek in de rashondenfokkerij. Met titels zoals “Bastaard gezonder dan rashond”, “Van rashond tot probleemgeval”, “Populaire rashond wordt ramphond” en “Fokken met zieke rashonden blijft doorgaan” wordt de consument geïnformeerd over de stand van zaken in de rashondenfokkerij. Maar wordt met deze berichtgeving de consument wel een reële kijk op de stand van zaken geboden? Lees meer…

 

Stichting Kynologische Belangenbehartiging Nederland i.o. (KBN) is het initiatief van twee dames voor welke het opkomen voor de belangen van kynologen en de belangen van honden een passie is. Doordat wij beperkt werden in het in de praktijk brengen van onze kennis en expertise door de organisatie waarvoor wij ons voorheen inzetten, hebben wij besloten een andere weg in te slaan door een nieuwe stichting te starten. Het bestuur bestaat uit Tineke van der Heide-Das als voorzitter, Monique van Boxtel als secretaris en wordt compleet gemaakt door penningmeester Bert Dijkhuizen, die stapelgek is op zijn drie honden en een genie is met de cijfertjes.

Waar staat KBN voor, en wat kan zij voor u betekenen?
KBN is onafhankelijk, en biedt haar donateurs een volwaardige en professionele belangenbehartiging in de ruimste zin des woords. U kunt als particulier (fokker, eigenaar, liefhebber en/of exposant) donateur worden, maar ook als (ras)vereniging. KBN geeft voorlichting, bemiddelt bij geschillen, biedt juridische hulp op o.a. kynologisch gebied, onderneem actie als de belangen van (ras)honden in het geding zijn etc. Kortom – KBN trekt ten strijde op elk gebied dat met de kynologie te maken heeft, ook daar waar andere partijen het af laten weten.

De uitgebreide beschrijving van ons doel en de manieren waarop wij ons doel kunnen bereiken kunt u nalezen in onze concept statuten, welke u op onze website in kunt zien en kunt downloaden. Op de website kunt u tevens het donateursreglement inzien en downloaden. Om een tipje van de sluier op te lichten kunnen we u alvast vertellen dat gezien het toenemende aantal juridische procedures betreffende de rashondenfokkerij, wij afspraken gemaakt hebben met onze vakkundige advocaat zodat onze donateurs gebruik kunnen maken van zijn diensten. Donateurs die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen zelfs tegen een voordelig tarief gebruik maken van de diensten van onze advocaat. Wij werken samen aan uw zaak, dus u bent op juridisch gebied alsmede op kynologisch gebied verzekerd van gedegen hulp.

De stichting KBN is momenteel nog in oprichting. De statuten zijn door het bestuur goedgekeurd en wachten op het passeren bij de notaris. Daarna kan de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wij hopen dit op korte termijn te verwezenlijken, en zullen u over de voortgang hiervan op de hoogte houden.

Wij nodigen u uit om onze website te bezoeken op https://www.stichtingkbn.nl en hopen u als donateur te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur,

Monique van Boxtel
Secretaris